Webdesign készítés

Webdesign készítése

Úgy vélik, hogy, a webdesign készítés és a grafikai tervezés, ugyan abba a családba tartozik, mint két testvér. De, minden kép különböző a két folyamat, a grafikai tervezés során a látványt biztosítjuk, amely megragadja az oldalt megtekintőket, tehát a vizuális marketing része. A Webdesign készítés a webes arculat megtervezéséről szól, logótervezés, menük, űrlapok készítéséről, tehát tömören, az elképzelt felépített tartalom képi megjelenítéséről szól.

Miből áll a webdesign készítés?

  1. Web arculat tervezés: Induló vállalkozások esetén megesik, hogy nincs arculatuk, amely során munkánk közé tartozik a logótervezés, valamint esetenként a banner készítés, és az arculathoz tartozó további elem megtervezése.
  2. weboldalak grafikai tervezése: Ebbe beletartozik a kezdő oldal, és a további belő oldalak, illetve, képgalériák, táblázatok, űrlapok megtervezése.
  3. Reklámok, hírlevelek tervezése és annak kivitelezése.
  4. Suitbuild készítése: a webdesing készítés része kell, hogy legyen a suitbuild, amely segítséget nyújt, a CMS rendszerekhez irányelvek szerinti sablonokat kreálni.
  5. Ma már egy jó webdesign készítéshez értő szakembernek tudnia kell, milyen lépései vannak a keresőoptimalizálásnak, illetve ismernie kell ennek marketing funkcióit.

A weboldal készítés olcsón lapján a webdesign készítés nem csak egy területre terjed ki weboldalak terén, mit értünk ez alatt?

Webdesign készítés alatt is vannak szakterületek, amelyekre lehet specifikálódni. Mint, például üzleti weboldalak, avagy hírportálok, továbbá webáruházak készítése. A weboldal készítés olcsón oldalán, mi képesek vagyunk az Ön profiljának megfelelő egyedi sablont elkészíteni, ami szükséges az online sikeréhez.

A Webdesign készítés kulcsfontosságú elemei:

Munkaterv: Vállalkozásának arculatához, fontos tervet készíteni az online megjelenésről, hogy azt a legtökéletesebben tudjuk vissza adni, szaktudásunk és technológiai ismereteink alapján.

Online branding

Az arculat fő lelke a logótervezés, amihez nem árt egy kis kreativitás. Miért? Mert, a kreatív logótervezés során olyan emblémát készíthetünk Önnek, amely megragad oldalának látogatói fejében, az az, emlékezetes marad a vizuális elemeit illetően. De az imázs kialakításhoz, csupán nem csak egy kreatív logótervezés szükséges, hanem egy ötletes domain név, banner készítés, színek hatásai, amelyek mind-mind, az oldal látogatóiban az első pillanatban megragad, továbbá érezzék, hogy egy szakavatott céggel, vállalkozással van dolguk.

CMS rendszer használata

A CMS rendszeren keresztül, akár ön is bekapcsolódhat a szerkesztésbe, hiszen megtanítjuk annak kezelését, és szakszerű használatát, amely után Ön is könnyedén tudja módosítani a weboldalán lévő tartalmakat.

Programozás: A webes programozás, a sikeres weboldal egy fő eleme. Nagyon erősen optimalizálni kell, de Önnek nem kell aggódnia, hiszen a Weboldal készítés olcsón szakemberei a programozás területén is otthon mozognak. Könnyen átlátható, tiszta kódokkal dolgozunk, amit a kereső motorok nehézség nélkül olvasnak. A keresőoptimalizálás kulcsfontosságú, hiszen ez alapján kerül a google rangsorba egyre előrébb, ami a sikert jelenti oldala számára.

Legfőbb vizuális elemei weboldalának

Mint, említettük a logótervezés, a cég emblémáját bármilyen más online felületen is megtud jeleníteni, így fontos az, hogy pontosa azt sugározza, amit cége tevékenykedik, ami cégének üzenete. De nézzünk meg egy másik fontos pontját a weboldal összeállításának, ami nem más, mint a banner készítés.

Banner készítés

A banner készítés is fontos szerepet játszik egy weboldal marketingjében, hiszen a banner, az egyik leglátványosabb hirdetési koncepció.  Valójában egy online reklámról van szó, egy olyan hirdetési formáról, amely kitűnik a többi közül. A banner készítés legfőbb célja, hogy kattintásra motiválja az érdeklődőt.

Színek használata: Nagyon fontos úgy mond, egy szín terv is, hiszen a színeknek igazán jelentős a marketing szerepe, ezért nem árt, ezen elvek szerint készíteni a nagyobb siker érdekében leendő weboldalát. A színek kommunikációs erejével a tudatalattira hatunk, amelyek olyan rezgéseket generálnak, ami a látogatót az oldalon való maradásra ösztönzi. Több olyan színhatást ismerünk, amelyek beváltak, amelyek összhangban vannak a cég profiljával, ha felveszi a weboldal készítés olcsón oldalának szakemberivel a kapcsolatot, közösen elkészítjük a „színek projektjét”. A webdesign készítés egy igen, összetett feladat, amely pontos és alapos előkészületeinek köszönhetően biztos sikert idéz elő.